Content Marketing

Content marketing is de creatie, activatie en monitoring van jouw content. Door middel van relevante content wil jij jouw potentiële klant ondersteunen en overtuigen van jouw product of dienst. Campagnes met een sterk en goed verhaal zorgen namelijk voor meer conversies. Een groot deel van succes wordt bepaald door content.

Dat is eigenlijk best logisch. Want hoe val je tegenwoordig écht op tussen het grote aanbod aan marketingboodschappen?

Denk bijvoorbeeld aan een creatieve ad op social waarbij jij jouw potentiële klant weet te overtuigen voor het downloaden van een whitepaper, dat extra informatie geeft over jouw product.

kantoor-sfeerbeeld

Doelstellingen behalen door relevantie

Relevante content creëer je door informatie te delen die jouw potentiële (of huidige) klant helpt gemakkelijker keuzes te maken of om meer uit jouw product of dienst te halen. Het doel is om dit zo consistent mogelijk te doen, vertrouwen te creëren en er uiteindelijk voor te zorgen dat jouw doelgroep een merkvoorkeur krijgt voor jouw merk.

Content marketing is onderdeel van jouw marketingstrategie en de daarbij horende marketingdoelstellingen. Het helpt je om jouw algemene doelstellingen te behalen. Vaak wordt content marketing als iets niet tastbaars gezien, als iets wat minder te meten is dan bijvoorbeeld paid advertising. Toch is dit niet waar, door zachte doelstellingen op te stellen kun je de input van content marketing goed meten. Een voorbeeld doelstelling kan bijvoorbeeld zijn: Ik wil graag dat 50 personen mijn whitepaper downloaden en lezen.
 

Wat zijn de algemene marketingdoelstellingen voor dit jaar en hoe gaat content marketing ervoor zorgen dat deze doelen behaalt worden? 

Jouw potentiële klant in kaart brengen

Om relevante content te verspreiden is het belangrijk om jouw potentiële klant en hun behoefte in kaart te brengen. We verdiepen ons in waar jouw klant zich begeeft en wat het online gedrag is. 

Deze informatie bundelen we en gieten we in de See-Do-Think-Care funnel. Zo brengen we in kaart waar jouw klant op welk moment behoefte aan heeft. Dit vormt dan weer de basis voor onze content planning.

Monitoring

We weten wie we gaan bereiken, er is een strakke planning gemaakt, we hebben relevante content geproduceerd, en nu? Door een dashboard in te richten en te vullen met de resultaten van de content meten we het effect van dat wat we gecreëerd hebben. 

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Lenneke?

Ontdek meer content diensten

Merkactivatie

Jij weet al wie je doelgroep is, wat het gedrag is en waar zij zich bevinden, toch weten zij niet wie jij bent. Goede producten of diensten hebben is stap één, goede merkactivatie is stap twee. Met als doel; fans van jouw merk creëren.

Meer informatie

Content Creatie

Pakkende teksten schrijven of prachtige plaatjes schieten is geen probleem voor onze creatievelingen. Wij geloven in specialisme, net zoals ieder van onze marketeers zijn eigen specialisme heeft. Daarom werken wij graag met specialisten.

Meer informatie