Media Doctors

03
05

Ontwikkeling

Vervolgens gaan we de website en/of webshop aan de hand van het webontwerp ontwikkelen. Door een website op te bouwen vanaf nul kunnen we zelf bepalen wat er nodig is voor jouw organisatie en aansluiten bij de wensen en behoeftes van jouw doelgroep.

Lees meer

Ontwikkeling van het ontwerp

De programmeur — een expert in code — zal de website en/of webshop gaan ontwikkelen aan de hand van het webontwerp. Intern wordt nauw samengewerkt om het webontwerp te realiseren:

  • De projectmanager zal je wensen naleven en zal je (en overige partijen) op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen het project.
  • De webdesigner zal zijn of haar gemaakte ontwerp naleven en zal daarnaast meedenken over eventuele animaties en gebruiksvriendelijkheid.
  • De programmeur zal het ontwerp visualiseren door het schrijven van ingewikkelde codes (programmeertalen) die we je nu even besparen. Wees niet bang! Om een website te beheren heb je geen kennis nodig over deze programmeertalen. De website wordt namelijk gebouwd door middel van een Content Management Systeem, een ‘inhoud-beheer-systeem’. Hier later meer over.

Maatwerk

Er zijn heel veel website templates te vinden op het internet. Voorgebouwde websites waarin je je eigen inhoud, kleuren en afbeeldingen gemakkelijk kan aanpassen. Voor veel mensen bieden de templates genoeg om hun vraagstuk, wens of probleem op te lossen. Echter zullen deze websites, die gebruik maken van een template, nooit hun volledige potentie bereiken.

Door een website op te bouwen vanaf nul kunnen we zelf bepalen wat er nodig is voor jouw organisatie en aansluiten bij de wensen en behoeftes van jouw doelgroep.

Een Content Management Systeem (CMS)

Een Content Management Systeem is het achterliggende systeem van een website. Een website hoeft niet perse een CMS te hebben, maar voor jou gebruiksvriendelijkheid zullen wij jouw website maken met het CMS WordPress. Als een website gebruikt maakt van een CMS, zoals WordPress, dan kan de inhoud van de website aangepast worden zonder verstand hebben van die ingewikkelde programmeertalen.

De teksten die jij graag op je website wilt hebben, kun je heel gemakkelijk aanpassen door één klik op de knop. De tekst is gekoppeld aan een bepaald tekstblok op website, bijvoorbeeld een tekstblok op de ‘over ons’-pagina.

Daarnaast zorgt de programmeur ervoor dat formulieren, die op de website staan, werken en gekoppeld zijn. Zodat, wanneer iemand een formulier invult en verstuurt, deze ook verzonden wordt naar jouw bedrijfs e-mailadres.

Wij zijn een onderdeel van jouw organisatie.

Samen doelen bereiken, daar worden wij blij van! Zie ons niet als zomaar een bureau, maar de marketingafdeling van jouw organisatie. Het leuke is: wij werken graag intern!