Recruitment Marketing & Employer Branding

Het vinden van juist personeel wordt alsmaar lastiger. De krapte en daarmee de strijd op de arbeidsmarkt duurt voort en potentiële medewerkers hebben banen voor het uitkiezen. Je herkent het vast. Het simpelweg plaatsen van een vacature op sociale media of in de krant werkt niet meer. Deze situatie vraagt om een nieuwe uitdaging: Niet het bereiken van potentiële kandidaten is het probleem, maar juist het overtuigen van deze kandidaten. 

Nieuwe generaties, nieuwe manieren

De tijd dat personen op de arbeidsmarkt op de deuren kloppen bij bedrijven is niet meer. Het tegenovergestelde is aan de orde. Talent uit de nieuwe generaties zijn schaars en vragen om nieuwe manier van werving, waar employer branding belangrijk is, maar unieke interacties met de doelgroep het verschil maken. Unieke ervaringen versterken jouw positie in de arbeidsmarkt. 

Candidate Journey

In de veranderende arbeidsmarkt is veranderende arbeidscommunicatie nodig. Aan de hand van een sterke Customer Journey voor kandidaten, Candidate Journey, kunnen unieke ervaringen worden gecreëerd. Waar traditioneel veel bedrijven zitten in de ‘do-fase’, ofwel het tonen van de vacature, gaan wij liever voor een full-experience methode. Vooral als we weten dat ruim 70% van jouw potentiële doelgroep latent op zoek is, waarbij de juiste trigger hen in beweging brengt. Aan de hand van een slimme Candidate Journey bereiken én overtuigen wij jouw ideale werknemer. 

Om werknemers aan te trekken is het van belang om jouw werkgeversmerk te blijven versterken, vooral omdat elke werkgever potentieel talent kan bereiken. Op deze manier onderscheid je je ten opzichte van concurrenten en is de kans op het invullen van vacatures groter. Een sterke ‘werken-bij’-campagne heeft een kleinere kans van slagen als jouw werkgeversmerk niet wordt benoemd, vooral als het aanbod schaars is.

Krachtige & Creatieve Campagnes

Zoals gezegd is het bereiken van potentiële werknemers niet de grootste uitdaging, maar juist het bewust maken en het overtuigen voor moeilijk invulbare posities. Een krachtige recruitment marketing campagne biedt de oplossing. Daarnaast zorgt een kwalitatief hoogstaande campagne gemiddeld voor lagere kosten per sollicitant dan traditionele manieren van werving. 

Wanneer we jouw werkgeversmerk én vraagstukken goed in kaart hebben vertalen we dit naar een creatieve en doordachte campagne. Op basis van jouw doelgroep bepalen we vervolgens de inzet van kanalen én content. Video en andere beelden spelen hierin een belangrijke rol. Op deze manier bedenken, ontwikkelen, realiseren en optimaliseren wij maatwerk recruitment campagnes. We maken hiervoor ondere andere gebruik van zoekmachine adverteren, social media campagnes en e-mailmarketing. Een sterke ‘werken-bij’-pagina is daarnaast de fundering voor de gehele campagne. 

Wil jij aan de slag met recruitment marketing? Kom in gesprek met een van onze specialisten!

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Luc?

Ontdek meer strategische diensten

Online leadgeneratie strategie

Je hebt een prachtige website of webshop, maar er zijn allerlei factoren waardoor er niemand op je website komt. Het succes van je website hangt af van het identificeren van potentiële klanten en vervolgens het trekken van hun aandacht. Samen gaan wij zorgen voor dat succes!


Meer informatie

E-commerce strategie

E-commerce is populairder dan ooit. Toch merk jij dat er meer in jouw webshop zit dan dat je er nu uithaalt. Onze E-commerce strategen kennen een heleboel tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw webshop nog succesvoller wordt.


Meer informatie

Online branding

Wat is het effect van jouw merk op de klant? Waarom komt de klant bij jou en niet bij de concurrent? Een goed product is belangrijk, maar een positieve ervaring is vele malen belangrijker. Onze branding specialisten onderzoeken graag samen met jou wat de identiteit is van jouw merk en hoe jij hiermee je doelgroep kunt bereiken.

Meer informatie