Media Doctors

Logo media doctors wit

Great Hair Extensions

header-case-great-hair-extenstions

Klant

Great Hair Extensions

Focus

Google Ads op basis van Smart Bidding

Resultaat

68% meer omzet via Google Search Ads & Google Shopping

Geleverde diensten

SEA

Betaalde sessies op de website

+75%

Terugkerende kopers

+23%

Omzet uit SEA

+68%

Great Hair Extensions is een webshop in haarextensies. Als een van de grootste aanbieders is het aan ons de taak om concurrenten te verslaan met behoud van het juiste rendement. 

68% meer omzet via Google Ads

Great Hair Extensions is zeker geen nieuwe speler in de online wereld van hair extensions, zo heeft het merk ook zijn eigen label extensions en toebehoren. Toen we het oude Google Ads account van Great Hair Extensions overnamen was er al een ding gauw duidelijk; een sterk verouderde structuur in Google Ads, waarbij advertentiegroepen soms bestonden uit slechts een enkel zoekwoord. Tijd voor verandering.

Zo richtten we de Customer Journey van Great Hair Extensions opnieuw in. Hierbij werd natuurlijk rekening gehouden met de automatiseringen in Google Ads. Op deze manier worden de campagnes constant aangestuurd op een specifieke ROAS van  tussen 400% en 600%, waarbij elke geïnvesteerde euro dus 4 tot 6 euro omzet moet opleveren.

Slimmere Google Ads-campagnestructuur

Great Hair Extensions heeft grofweg gezegd twee online doelgroepen; professionals (waaronder voornamelijk kappers) en particulieren. Met het verschil in doelgroepen wordt slim rekening gehouden. Zo is er onderzocht hoe de zakelijke doelgroep te overtuigen is en dat deze voornamelijk de website bezoeken via de Search-campagnes.

De particulier bezoekt de website voornamelijk via Google Shopping, waarbij ze direct landen op een specifieke extension of tool. Hierbij is het van belang dat de producten in Shopping op het juiste niveau vertoond worden. Zo worden de verschillende productfeeds gemanaged via Channable, waarbij extra labels en kenmerken werden toegevoegd voor een zo hoog mogelijk vertoningspercentage. ProductHero wordt gebruikt als CSS-partner, waardoor de biedkracht in Google wordt verhoogd.

Resultaten op doktersniveau

Het resultaat is een succes! Door de nieuwe Google Ads-campagne structuur nam het aantal sessies met 75% toe, keerden 23% meer aankopers terug. Maar bovenal nam de omzet uit Google Ads met 68% toe met het behoud van het rendement!

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Pim?

Andere succesverhalen

Magazijnenverkoop.nl 

Een gemiddelde maandelijkse groei van 61,5% in de afgelopen 5 maanden