Media Doctors

Logo media doctors wit

PG Lease

Header PG Lease case

Klant

PG Lease

Focus

Waardevolle leads genereren.

Resultaat

+300 leads per maand door succesvolle leadgenerator.

Geleverde diensten

Leads per maand

+300

CPC

€0,08

Conversiepercentage

31,42%

Leasecalculator als succesvolle leadgenerator

Media Doctors is al sinds een aantal jaar de vaste marketingpartner van PG Lease, een financieringspartner op het gebied van allerlei zakelijke leasevormen voor het leasen van automotive en equipment. In potentie is de doelgroep van PG Lease enorm groot, maar daarentegen zijn er voor diezelfde doelgroep ook een heel aantal financieringspartners beschikbaar. 

Op basis van onderzoek wisten we dat potentiële contract afnemers, net als in de B2C-markt, eerst online onderzoek doen naar de mogelijkheden én de daarbij horende prijzen. Kortom: het online calculeren van maandtarieven. 

Voor PG Lease is het van belang om kwalitatieve leads binnen te krijgen, om deze vervolgens op te volgen met een passend contractvoorstel. Door middel van een slimme leasecalculator en een gerichte manier van adverteren bereiken wij dit.

Overwegende fase

We kunnen ervan uitgaan dat calculerende personen al verder in de klantreis zitten dan personen die breed zoeken op termen als: “Financial of Operational Lease”. De dure CPC’s op dergelijke zoekwoorden en de hoge concurrentie van grote spelers in de markt maakt het lastig om op SEA & SEO-gebied verder te groeien. Vooral als het budget effectief ingezet moet worden.

We besloten daarom om lager in de funnel te gaan zitten, om zo overwegende leasers aan PG Lease te binden. We creëerden doelgroeplijsten op basis van eerder bekeken websites en uitgevoerde zoekopdrachten. Daarnaast zetten we in op in-market doelgroepen. Deze personen krijgen vervolgens Display-advertenties te zien welke landen op een custom leasecalculator.

Om ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk niet-overwegende leasers als leads ontvangen bouwden we een extra drempel in. Zo moet je bij het online calculeren bepaalde kenmerken van het te leasen object meegeven, als het model, het jaartal en de aanschafwaarde. 

Slimme leasecalculator

Op het eerste oog ziet de leasecalculator van PG Lease er niet anders uit dan andere te vinden calculators: potentiële klanten vullen gegevens als het merk, het model, het bouwjaar en de aanschafwaarde in. Maar voordat deze personen de prijzen te zien krijgen dient een bedrijfsnaam of KVK-nummer in te vullen. Dit veld communiceert met de database van de Kamer van Koophandel. Op deze manier krijgt PG Lease alle gegevens direct in eigen systeem, nog voordat iemand daadwerkelijk een offerte heeft aangevraagd. Wél kunnen we ervan uitgaan dat deze persoon wel degelijk interesse heeft, maar meerdere opties gaat overwegen. Bij het gericht benaderen van deze personen op basis van het te leasen object in combinatie met de prijs, wordt de kans op een leasecontract groter.

Uit onderzoek blijkt dat de kans op een conversie groter is wanneer er een klein aantal mogelijkheden zijn. Veel mogelijkheden creëren namelijk afhaakgedrag. Daarom biedt PG Lease drie verschillende voorgecalculeerde maandtarieven aan op basis van looptijd, de hoogte van de aanbetaling en de slottermijn. Wilt iemand wel zelf berekeningen maken? Dan kan dat vanzelfsprekend; het berekenen van een leasebedrag onderstreept daarnaast de intentie nogmaals. PG Lease ontvangt ook hier een melding van. 

Als laatste stap kan logischerwijs een offerte worden aangevraagd. Deze leads zijn het meest concreet. Op deze manier krijgt PG Lease verschillende soorten leads binnen, welke op basis van gedrag slim kunnen worden opgevolgd. 

PG Lease is daarnaast samenwerkingen aangegaan met Truckscout24, Machineseeker en Werktuigen.nl. Vanuit objecten op deze website kan direct berekend worden via de calculator van PG Lease, waardoor nog meer leads binnenstromen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Pim?

Andere succesverhalen

Magazijnenverkoop.nl 

Een gemiddelde maandelijkse groei van 61,5% in de afgelopen 5 maanden