Media Doctors

Logo media doctors wit

Webshop Promoten

Tegenvallende resultaten? Til jouw webshop naar een hoger niveau door jouw webshop te promoten via verschillende kanalen. 

Hulp nodig bij het promoten van jouw webshop?

Als je een webshop hebt, is het belangrijk om te weten dat het hebben van een prachtige website en een geweldig productaanbod slechts het begin is. De volgende cruciale stap is het aantrekken van bezoekers en het omzetten van deze bezoekers in klanten. Daarom helpen we je graag om effectief jouw webwinkel te promoten, doormiddel van slimme e-commerce strategieën en innovatieve technieken.

Wat levert je webshop promoten op?

Online marketing uitbesteden

Kies de juiste E-commerce marketingstrategieën

Het kiezen van de juiste e-commerce marketingstrategieën is essentieel voor het succes van je webshop. Dit omvat het bepalen van de juiste mix van digitale marketingkanalen, het identificeren van je doelgroep en het creëren van boeiende, relevante inhoud. Of je nu kiest voor SEO, SEA, sociale media marketing, e-mailmarketing, of influencer marketing, het is belangrijk dat je strategieën aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van je doelgroep. 

Omnichannel strategie

In de hedendaagse competitieve e-commerce markt is een omnichannel strategie cruciaal voor het bieden van een naadloze klantbeleving. Dit betekent het integreren van verschillende verkoop- en promotiekanalen, zowel online als offline, om een samenhangende en klantgerichte ervaring te creëren. Van je website tot sociale media, e-mailmarketing, en fysieke evenementen, elk kanaal speelt een rol in het bouwen van een sterk merk en het stimuleren van verkoop. Leer hoe je een effectieve omnichannel strategie kunt implementeren en welke andere voordelen een omnichannel strategie met zich mee brengt. 

Start met het promoten van je webshop

Voor degenen die nieuw zijn in de wereld van e-commerce, kan het starten van een webshop overweldigend lijken. Het is belangrijk om te beginnen met een goede basis, waaronder het kiezen van de juiste e-commerce platform, het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke website, en het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie. Onze stap-voor-stap gids biedt praktische tips en essentiële inzichten om je te helpen bij het beginnen met e-commerce.

Je webshop promoten met e-commerce advertising

SEA: de kracht van adverteren via Google

Ondanks de waarde van organisch verkeer, kunnen betaalde advertenties via kanalen als Google Ads en Google Shopping essentieel zijn, vooral in een competitieve markt. Ze bieden de mogelijkheid om prominent aanwezig te zijn in zoekmachine resultaten, soms zelfs boven de organische zoekresultaten. In tegenstelling tot SEO, biedt SEA de mogelijkheid direct zichtbaar te zijn onder de doelgroep. Hierdoor kun je vanaf dag 1 potentiële klanten naar je webshop trekken. Dit is dan ook de reden dat SEA essentieel is voor een goed lopende e-commerce webwinkel en het dus de beste manier is om je webshop te promoten. 

Bekijk hoe wij SEA succesvol hebben toegepast voor Holland Electric

Goed zichtbaar zijn met social media advertising

Met social media advertising kun je snel zichtbaar zijn met advertenties om je webshop te promoten. Het voordeel van sociale media is dat je zeer gericht kunt adverteren, bijvoorbeeld op basis van leeftijd, geslacht, locatie, en interesses. Hierdoor kun je een enorm specifieke boodschap overbrengen aan een specifieke doelgroep. Zo krijg je eenvoudig bezoekers naar je webwinkel en kan je ze ook eenvoudig opnieuw benaderen doormiddels remarketing. Dit zorgt voor een hogere kans op conversie en effectievere marketinguitgaven​​.

E-commerce advertising op marketplaces

Naast je eigen webshop kan het verkopen via marketplaces zoals Amazon, bol.com, en eBay een waardevolle aanvulling zijn op je verkoopstrategie. Deze platforms bieden toegang tot een groter publiek en kunnen helpen bij het uitbreiden van je bereik. Het is echter belangrijk om je producten en aanbiedingen te optimaliseren voor deze platforms om maximale zichtbaarheid en verkoop te garanderen. Voor meer informatie over het optimaliseren voor marketplaces, bekijk onze pagina over adverteren op marketplaces.

Een webshop promoten via niet betaalde kanalen

SEO: de basis van online zichtbaarheid

De allereerste mogelijkheid van niet betaalde promotie van je webshop en jouw producten is zoekmachineoptimalisatie (SEO). Google is in de meeste gevallen het startpunt voor mensen die op zoek zijn naar producten. Wist je namelijk dat 8 op de 10 klanten zich eerst online oriënteert voordat zij een aankoop doen? Dit betekent dus dat vindbaarheid in Google en andere zoekmachines cruciaal is. SEO gaat om meer dan alleen trefwoorden, het omvat alles van website-structuur tot inhoudelijke relevantie en gebruikerservaring. Meer weten hierover? Bekijk dan onze pagina over SEO. Hier lees je wat belangrijk is voor SEO en hoe je het kan inzetten om je vindbaarheid te vergroten. 

Bekijk hoe wij SEO succesvol hebben toegepast bij KNWU

Promoten op social media

Naast dat je kan adverteren op social media, kan je natuurlijk het ook organisch inzetten. Social media is onmisbaar geworden, ook in de e-commerce wereld. Platforms als Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en tegenwoordig TikTok, bieden talrijke mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken en te betrekken. Belangrijk is om de platforms te kiezen waar jouw doelgroep het meest actief is. Deze keuze kan je maken door het analyseren van jouw ideale klant​​. Ga onder andere na welke interesses, baan en/of opleiding, woonsituatie en relatie jouw ideale klant heeft. Hiermee kun je het meest geschikte platform selecteren waardoor je via social media effectief jouw doelgroep bereikt. 

E-mail marketing

E-mailmarketing is een effectief en laagdrempelig kanaal om jouw bedrijf goed te promoten. Het gebruik van nieuwsbrieven is een uitstekende manier om bestaande klanten terug te laten keren. Door het sturen van gerichte e-mails, zoals nieuws over nieuwe producten of kortingsacties, kun je de klant relatie versterken en de verkoop stimuleren. A/B-testen binnen platforms kunnen je helpen te bepalen welke benaderingen het meest effectief zijn​. 

Het combineren van SEO en SEA voor maximale impact

Het uitbesteden van online marketing bij Media Doctors heeft veel voordelen. We beschikken over een groot aantal specialisten met ieder een eigen expertise. Ook hebben wij veel ervaring met tools die gebruikt worden om de beste resultaten te behalen. Wij doen alles op basis van data, waardoor succes gegarandeerd is. Je wordt betrokken tijdens het hele proces, waardoor je niet voor onverwachte negatieve resultaten komt te staan. Wij zijn heel flexibel, bij ons bepaal je zelf waar de focus per maand op ligt. Als wij hier ander over denken, dan zijn wij ook zo eerlijk dit te melden.
Nog niet overtuigd? Kijk dan even naar onze succesverhalen, daarna komen wij graag in contact!

Even contact opnemen met Pim?

Groeien door het promoten van je webshop?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Ontdek onze online marketing diensten

Search Engine Advertising (SEA)

Onder Search Engine Advertising (SEA) verstaan wij het betaald adverteren op zoekmachines. Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk uit dat budget haalt? Daar gaan wij jou bij helpen.

Meer informatie

Search Engine Optimization (SEO)

Aan de hand van SEO verhoog je organische posities in Google. We investeren daarom in goede content, linkbuilding en de techniek van je website om op lange termijn vindbaar te zijn én te blijven.

Meer informatie

Social Media Advertising

Met Social Media Advertising zijn wij in staat om op een kosteneffectieve en doeltreffende manier specifieke doelgroepen aan te spreken. Op deze manier bereiken wij jouw sale-, lead- of branding doelstellingen.

Meer informatie

E-mailmarketing

Je hoort het vaak: Data is goud! Je hebt de gegevens van je klanten, je mailt ze met informatie, maar je mails worden niet of nauwelijks gelezen. Wij zorgen ervoor dat jouw mails eruit springen

Meer informatie

Call Tracking

Met call tracking is het mogelijk om statistieken van jouw inkomende telefoonverkeer te achterhalen naar aanleiding van jouw marketingcampagnes.


Meer informatie

Marketplaces

Jij kan ook jouw product onder de aandacht brengen op bijvoorbeeld Amazon, Bol.com of Marktplaats. Adverteren op online marketplaces resulteert in meer online verkoop én dus meer omzet.

Meer informatie

Conversion Rate Optimization (CRO)

Je marketingcampagnes draaien goed en je website trekt veel bezoekers. Echter is dit niet terug te zien in het rendement. Het aantal aanvragen of verkopen valt namelijk tegen. Dat is een gemiste kans.

Meer informatie