Media Doctors

Logo media doctors wit

Search Engine Optimization (SEO)

Search Engine Optimization, ook wel SEO genoemd, brengt jouw website letterlijk naar een hoger niveau. Door in te spelen op wat jouw doelgroep zoekt, blijf jij de concurrentie voor. 

Boven de concurrentie staan door de inzet van
SEO?

Je wilt duurzaam groeien met jouw bedrijf, daarvoor is de inzet van SEO onmisbaar. Dit staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands genoemd en wordt door velen als de basis van online marketing gezien. Aan de hand van SEO verhoog je organische posities in Google. We investeren daarom in goede content, linkbuilding en de techniek van je website om op lange termijn vindbaar te zijn én te blijven.

Onze SEO succesverhalen

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachine optimalisatie is een proces om de zichtbaarheid en de rangschikking van een website in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) te verbeteren.SEO omvat zowel on-page als off-page optimalisatietechnieken. Hierbij heb je een lange termijn marketing strategie nodig, die kan helpen om meer organisch verkeer naar je website te leiden. Organisch wil zeggen dat je er geen advertentiebudget voor nodig hebt, in tegenstelling tot. Door je zichtbaarheid in  SERP’s te verbeteren, kun je het aantal bezoekers van je site verhogen, wat tot meer verkoop en conversies kan leiden. Daarom is SEO optimalisatie een essentieel onderdeel van elke digitale marketingstrategie, dus als je er nog niet mee bezig bent, is het nu de tijd om ermee te beginnen.

Jouw SEO strategie opstellen

SEO gaat inderdaad over het vinden en gebruiken van de juiste zoektermen voor je bedrijfswebsite en SEO strategie. Maar SEO is niet alleen een kwestie van de juiste zoektermen vinden en ze op je website gebruiken. Om succesvol te zijn moet je SEO strategie alomvattend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van lokale SEO strategie, waarbij je jouw doelgroep specifieker en persoonlijker kan bereiken.

Vraag vrijblijvend een SEO Audit aan

Wat doet een SEO specialist?

Google indexeert webpagina’s op allerlei verschillende punten. Wij zorgen ervoor dat jouw website het beste aansluit op hetgeen dat de bezoeker zoekt. Zo zorgen wij ervoor dat je waardevolle leads genereert of keiharde omzet behaalt op je website of -shop. Als organisatie wil je hoog gevonden worden in Google op belangrijke zoektermen die aansluiten bij jouw organisatie.

Een ijzersterke SEO strategie bedenken en uitwerken doe je er niet even bij naast. Als SEO specialist adviseren en ondersteunen wij jou bij het maken van een SEO strategie. Zo zorgen wij voor organisch verkeer naar jouw website.

Wil jij weten hoe we SEO voor jouw bedrijf in willen zetten? Kom in contact! Onze SEO-specialist bespreekt het graag met je.

jurre-en-pieter-aan-het-werk

Wat is belangrijk bij SEO?

Bij on-page SEO wordt er gericht op het optimaliseren van de website inhoud en de structuur om hem zoekmachine vriendelijker te maken. Off-page SEO behelst het opbouwen van autoriteit en relevantie voor de website door linkbuilding. Ook is het van belang dat je content publiceert die zorgt voor een hoge betrokkenheid. Daarom verbeteren we jouw SEO door webteksten te (her)schrijven, zodat de content op je website goed aansluit bij hetgeen dat de doelgroep zoekt. Ook zorgen wij er door middel van linkbuilding voor dat jouw website meer autoriteit krijgt in Google. Daarnaast denken wij mee over hoe jouw website nog hoger kan scoren volgens de indexatie van Google (Hoge laadsnelheid, gebruiksvriendelijkheid, etc.). Meer weten over de verschillende zoekmachine optimalisatie werkzaamheden die wij uitvoeren? Hieronder lichten wij per werkzaamheid uit wat het precies inhoudt.

Onze SEO werkzaamheden

Technische SEO

Google indexeert webpagina’s aan de hand van spiders. Deze spiders lezen jouw website uit. Het is dus belangrijk dat deze spider jouw website zo goed mogelijk uit kan lezen. Daarvoor moet de techniek achter de website of webshop juist zijn.

Content

Prikkelende content zorgt ervoor dat jij jouw doelgroep kan inspireren en uiteindelijk kan motiveren tot een aankoop. Het is dus belangrijk om in de huid van je doelgroep te kruipen en te kijken naar belangrijke punten waar jouw doelgroep naar op zoek is.

Linkbuilding

Linkbuilding is naast content en techniek ook een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. In het kort betekent het eigenlijk; meer autoriteit krijgen door interne en externe links te vergaren naar de verschillende pagina’s van je website.

Wil jij bovenaan staan in Google?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Pieter?

Ontdek meer online marketing diensten

Search Engine Advertising (SEA)

Onder Search Engine Advertising (SEA) verstaan wij het betaald adverteren op zoekmachines. Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk uit dat budget haalt? Daar gaan wij jou bij helpen.

Meer informatie

Social Media Advertising

Met Social Media Advertising zijn wij in staat om op een kosteneffectieve en doeltreffende manier specifieke doelgroepen aan te spreken. Op deze manier bereiken wij jouw sale-, lead- of branding doelstellingen.

Meer informatie

E-mailmarketing

Je hoort het vaak: Data is goud! Je hebt de gegevens van je klanten, je mailt ze met informatie, maar je mails worden niet of nauwelijks gelezen. Wij zorgen ervoor dat jouw mails eruit springen

Meer informatie

Call Tracking

Met call tracking is het mogelijk om statistieken van jouw inkomende telefoonverkeer te achterhalen naar aanleiding van jouw marketingcampagnes.


Meer informatie

Marketplaces

Jij kan ook jouw product onder de aandacht brengen op bijvoorbeeld Amazon, Bol.com of Marktplaats. Adverteren op online marketplaces resulteert in meer online verkoop én dus meer omzet.

Meer informatie

Conversion Rate Optimization (CRO)

Je marketingcampagnes draaien goed en je website trekt veel bezoekers. Echter is dit niet terug te zien in het rendement. Het aantal aanvragen of verkopen valt namelijk tegen. Dat is een gemiste kans.

Meer informatie