Media Doctors

Logo media doctors wit

Contentoptimalisatie

pieter-binnen

Prikkelende content zorgt ervoor dat jij jouw doelgroep kan inspireren en uiteindelijk kan motiveren tot een aankoop. Contentoptimalisatie is  daarom dus erg belangrijk!  Zo zorgt het ervoor dat er meer organisch verkeer naar jouw website komt. Dit kan leiden tot meer nieuwe klanten voor jouw bedrijf. 

Wat is contentoptimalisatie?

Contentoptimalisatie is het verbeteren van content op basis van de juiste zoekwoorden. Allereerst is het van belang om in de huid van je doelgroep te kruipen en te kijken naar belangrijke punten waar jouw doelgroep naar op zoek is. Dit kunnen bepaalde trends in de markt zijn, maar ook specifieke zoektermen. Het vinden van de juiste zoekwoorden gaat door middel van een zoekwoordonderzoek. Media Doctors kijkt bij de zoekwoorden hoofdzakelijk naar het zoekvolume en de concurrentie op het zoekwoord.

Hoe bereik je jouw doelgroep met contentoptimalisatie?

Als je de doelgroep duidelijk voor ogen hebt en je weet waar ze naar op zoek zijn, is het makkelijker om je content daarop aan te sluiten. Bij zoekmachine optimalisatie gaat dit voornamelijk om webteksten. Webteksten vormen een belangrijk deel van je contentoptimalisatie. Deze webteksten moeten aansluiten op hetgeen waar je doelgroep naar opzoek is. Wanneer dit aansluit zorg je ervoor dat de vindbaarheid van je website wordt vergroot. Als je ervoor wilt zorgen dat jij hoog scoort in Google moeten je webteksten kwalitatief goed zijn. Zorg ervoor dat de teksten goed leesbaar zijn en dat het zoekwoord erin naar voren komt.

Contentoptimalisatie betreft niet alleen de juiste zoekwoorden

Voorheen was een aantal keer het zoekwoord vermelden op de pagina vaak al genoeg. Dat is nu niet meer het geval. Google wordt ook steeds slimmer en is in staat om verschillende teksten, van verschillende websites, met elkaar te vergelijken. Op basis van een aantal punten kan Google zien welke tekst relevanter is voor de gebruiker. Daarom is het dus belangrijk dat jouw tekst goed aansluit en kwalitatief goed in elkaar zit.

pietsr-jurre-overleg-voor

Media Doctors als partner voor jouw contentoptimalisatie!

Media Doctors kan jouw bedrijf assisteren en adviseren op het gebied van SEO-teksten, onderwerpen om over te schrijven, bepaalde zoektermen en andere vormen van content. Samen vooroplopen en ervoor zorgen dat jouw content aansluit op je doelgroep? Neem hieronder vrijblijvend contact met ons op!

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07
Contentoptimalisatie - contact opnemen met Pieter

Even contact opnemen met Pieter?

Ontdek meer Search Engine Optimization (SEO) diensten

Technische SEO

Google indexeert webpagina’s aan de hand van spiders. Deze spiders lezen jouw website uit. Het is dus belangrijk dat deze spider jouw website zo goed mogelijk uit kan lezen. Daarvoor moet de techniek achter de website of webshop juist zijn.

Meer informatie

Linkbuilding

Linkbuilding is naast content en techniek ook een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. In het kort betekent het eigenlijk; meer autoriteit krijgen door interne en externe links te vergaren naar de verschillende pagina’s van je website.

Meer informatie