E-commerce strategie

mark-gijs-lachen
Koeriersbedrijven breken jaar na jaar hun eigen bezorgrecords en het aantal webshops blijft stijgen. E-commerce is populairder dan ooit! Toch merk jij dat er meer in jouw webshop zit dan dat je er nu uithaalt. Onze E-commerce strategen kennen een heleboel tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw webshop nog succesvoller wordt aan de hand van een sterke E-commerce strategie.

Wat is een E-commerce strategie?

Een e-commerce strategie is een plan om organisatiedoelen te bereiken met betrekking tot online verkoop, of e-commerce. Het belangrijkste doel van een e-commerce strategie is het bereiken van organisatiedoelen op lange termijn, met als einddoel een gezonde groei van jouw organisatie. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het ontwikkelen van een E-commerce strategie, zoals de doelmarkt, de aangeboden producten of diensten, en de algemene marketingaanpak. Een E-commerce strategie moet afgestemd zijn op de algemene bedrijfsstrategie van de organisatie, en ze moet regelmatig herzien en bijgewerkt worden. Door een goed uitgewerkte e-commerce strategie te hebben, kunnen organisaties hun kansen op succes in de sterk concurrerende wereld van de online verkoop vergroten.

Wil jij weten hoe we met een doordachte E-commerce strategie jouw webshop willen laten groeien? Kom in contact! We bespreken het graag met je.

Waarom is een E-commerce strategie belangrijk?

Geen webshop heeft tegenwoordig bestaansrecht zonder dat deze gebruik maakt van online marketing. Sterker nog, online marketing is de basis voor het generen van omzet in jouw online winkel. Met een sterke strategie als basis van E-Commerce Marketing breng jij jouw webshop naar een hoger niveau, maar waar moet je beginnen? 

In de basis is het van belang om SMART-doelstellingen te gaan ontwikkelen, waarbij je direct kijkt hoe je deze doelstellingen gaat bereiken. Online marketing zal hierin een grote rol spelen. Wij helpen je graag bij dit proces. 

Een E-commerce strategie voor jouw webshop

Vervolgens creëren we een E-commerce strategie die naadloos aansluit op jouw doelgroep, markt en doelstellingen. We analyseren de huidige middelen en kanalen die je inzet. Hoe presteren deze ten opzichte van de benchmarks? Staan je Google Shopping advertenties wel goed ingesteld en had je toevallig al gedacht aan verkopen via marketplaces zoals bol.com en Amazon? We onderzoeken welke kanalen jouw doelgroep het liefst gebruikt om online te shoppen. Middels verschillende sessies met jou krijgen we je visie helder en schrijven we een concrete strategie.

Jouw doelgroep sturen naar conversie

Voor een sterke E-commerce strategie is het belangrijk dat we helder in beeld hebben wie jouw doelgroep is en wat het online gedrag van hen is. Waar bevinden zij zich en hoe gaan we hen bereiken. Ben je vindbaar op de juiste zoekwoorden voor jouw branche en hoe betrouwbaar komt jouw webshop over?
Nadat we iemand bereikt hebben en zij zich bevinden in jouw webshop is het van belang dat zij een conversie plaatsen. De webshop wordt geanalyseerd op quick wins, welke ten goede komen van de conversieratio’s, zoals de website snelheid, veiligheid en UX.

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste doelstellingen en het uitzetten van de juiste strategie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer verkopen met een doordachte E-commerce strategie?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Pim?

Ontdek meer strategische diensten

Online branding

Wat is het effect van jouw merk op de klant? Waarom komt de klant bij jou en niet bij de concurrent? Een goed product is belangrijk, maar een positieve ervaring is vele malen belangrijker. Onze branding specialisten onderzoeken graag samen met jou wat de identiteit is van jouw merk en hoe jij hiermee je doelgroep kunt bereiken.

Meer informatie

Online leadgeneratie strategie

Je hebt een prachtige website of webshop, maar er zijn allerlei factoren waardoor er niemand op je website komt. Het succes van je website hangt af van het identificeren van potentiële klanten en vervolgens het trekken van hun aandacht. Samen gaan wij zorgen voor dat succes!

Meer informatie

Recruitment & Employer branding

Het vinden van juist personeel wordt alsmaar lastiger. De krapte en daarmee de strijd op de arbeidsmarkt duurt voort. HDeze situatie vraagt om een nieuwe uitdaging: Niet het bereiken van potentiële kandidaten is het probleem, maar juist het overtuigen van deze kandidaten.

Meer informatie