Media Doctors

Logo media doctors wit

5 tips om organisch hoger in Google te staan

header-blog-organisch-hoger-in-google

Geschreven door

Thomas

Leestijd

5 minuten

Verschenen

14/09/2021

Onderwerpen

SEO

Je kent het wel; wanneer je jouw eigen site wilt bezoeken via Google, maar vervolgens een heel stuk naar beneden moet scrollen, omdat je ver buiten de top 10 zoekresultaten staat. Toch zijn er aardig wat mogelijkheden om je website met behulp van SEO (Search Engine Optimalisation) naar boven te pushen in Google. We hebben 5 tips op een rijtje gezet om hoger te komen staan in Google.

1. Leesbaarheid

Een tekst die gemakkelijk te lezen is, is niet alleen fijn voor de bezoekers van je website, maar ook voor het algoritme van Google. Bij een prettig leesbare tekst blijven bezoekers langer hangen. Ook is de kans groter dat ze vaker terugkeren naar de website. Zo krijgt Google te weten dat jouw pagina het waard is om te bezoeken.

Een manier om je teksten te verbeteren is het vermijden van moeilijke woorden en jargon. Maar minstens zo belangrijk is de opmaak van je tekst. Een grote lap tekst schrikt al snel veel mensen af. Zorg voor variatie door middel van cursieve of vetgedrukte woorden, en maak gebruik van tussenkopjes.

2. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Het is wetenschappelijk bewezen dat we afbeeldingen veel sneller opnemen dan tekst. Sfeervolle afbeeldingen van hoge kwaliteit kunnen bezoekers in één oogopslag aangrijpen en op je website houden. 

Maar denk daarnaast ook goed aan de technische aspecten. Een JPEG-bestand komt het vaakst voor bij afbeeldingen, maar kijk ook eens of een PNG iets voor jouw website is. Zorg er in ieder geval voor dat je bestand niet te groot is, dit kan zorgen voor een te lange laadtijd van je website.

Maak ook gebruik van relevante bestandsnamen. Gebruik niet ‘IMG_0123’ als naam, maar bijvoorbeeld ‘blog-seo-mediadoctors-2021’.

Alt-tekst is ook iets om niet te vergeten. Dit is een klein stukje tekst dat de afbeelding samenvat. Voor Google is deze extra informatie van grote waarde.

3. Gebruiksvriendelijkheid

Een website moet duidelijk en snel zijn, om te voorkomen dat je bezoekers bouncen. Zo is het belangrijk dat je website:

  • overzichtelijk is;
  • snel laadt;
  • een duidelijke huisstijl gebruikt;
  • een mobiele versie heeft.

Tegenwoordig worden meer dan 50% van de zoekopdrachten via smartphones uitgevoerd. Een mobiele versie van je website is om die reden belangrijk, je bereikt op deze manier namelijk een veel grotere doelgroep.

4. Long tail zoekwoorden

Consumenten die gericht aan het zoeken zijn naar een product gebruiken long tail zoekwoorden. In plaats van dat ze Googlen op ‘winterjas’, waar je heel erg veel resultaten krijgt, Googlen ze bijvoorbeeld ‘winterjas maat L blauw’. Als webshop kan je deze zoekwoorden op je pagina vermelden, waardoor Google je eerder zal aanbevelen bij de consument.

5. Linkbuilding

Linkbuilding bestaat uit het plaatsen van links naar je eigen webpaginas. Dit kan bijvoorbeeld met links naar de homepage op je onderliggende pagina’s (interne linkbuilding). Maar ook links van andere, relevante websites, die de bezoeker doorstuurt naar jouw pagina (externe linkbuilding). Hierbij gaat het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit van de links. Zoek relevante partners met autoriteit die een link van jou op hun website willen plaatsen. Met genoeg relevante links zal Google dit herkennen en je website als waardevol beschouwen.

Let op, SEO heeft tijd nodig. Je zal niet direct resultaat zien, dit duurt vaak een half jaar. Actief bezig blijven met SEO zal op de lange termijn de vindbaarheid van je website heel erg goed doen.

Je website hoger in Google met Media Doctors

Wil je op de lange termijn blijven groeien? Met een uitgedokterde strategie zorgt Media Doctors voor een geoptimaliseerde SEO-strategie, passend bij jouw onderneming.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Thomas?