Media Doctors

Logo media doctors wit

Marketplaces

Het adverteren op marketplaces is een manier om jouw product onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep. Dit resulteert in meer online verkoop en dus meer omzet. 

Wil jij groeien door het adverteren op Marketplaces?

Potentiële klanten met een hoge koopintentie bereiken? Google en Social Media zijn hiervoor niet de enige online kanalen. Jij kan jouw product ook onder de aandacht brengen op marketplaces. Denk bijvoorbeeld aan Amazon, Bol.com of Marktplaats. Adverteren op online marketplaces resulteert in meer online verkoop én daarbij meer omzet. Een belangrijk onderdeel dus, in een multichannel e-commerce strategie.

Waarom adverteren op marketplaces?

Er zitten meerdere voordelen aan het adverteren op marketplaces:

Door te adverteren op online marketplaces breng je jouw product onder de aandacht bij potentiële kopers. De bezoeker van deze marketplace heeft namelijk al de intentie om een product te kopen. Ze worden hier snel verleid door de voordelen van de juiste aanbieder. Je moet de bezoeker dus op het juiste moment binnenhalen. Dit is een groot voordeel in vergelijking met andere kanalen. Focussen op de juiste zoekwoorden is hierbij essentieel en zeer effectief. Wil je jouw producten onder de aandacht brengen bij potentiële kopers op marketplaces? Onze specialisten kunnen jouw organisatie helpen.

Adverteren op marketplaces door Media Doctors

De opkomst van marketplaces is enorm. Denk maar eens aan hoe vaak jij iets koopt op Bol.com of speurt op Marktplaats.nl. Marketplaces zijn kanalen waarvan wij als e-commerce marketing bureau vinden, dat je er niet langer meer omheen kunt wanneer jij jouw omzet wilt verhogen.

Feedmanagment met Channable

Het adverteren op marketplaces vergt niet alleen kennis over het platform, maar ook over het aanbieden van producten. Zo werken wij graag met een Channable als koppeling tussen jouw CMS en de platformen. Channable maakt het mogelijk op meerdere marketplaces tegelijk te kunnen adverteren vanuit één overzichtelijk systeem.

Het doorschieten van producten naar marketplaces is vaak niet goed genoeg om concurrenten te verslaan, maar dit is natuurlijk wel het doel. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er (dynamische) aanpassingen nodig in jouw productfeed. Onze specialisten hebben kennis over verschillende platformen en het maken van een winnende product feed. We helpen jou hier graag mee, om zo jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

E-commerce strategie

Als je met e-commerce wil beginnen is het adverteren op marketplaces redelijk eenvoudig en toegankelijk, maar het is wel belangrijk dat er gedachte achter zit. Daarom is het belangrijk om te beginnen met het ontwikkelen van een e-commerce strategie. Deze gebruik je als basis voor de marketingactiviteiten die uitgevoerd moeten worden. Welke producten ga je verkopen, waar ga je deze producten verkopen, wat zijn de marges, welke content breng je daarbij uit, etc. Het zijn veel vragen, waarbij  het antwoord niet altijd voor de hand ligt. Daarom helpen onze e-commerce specialisten je graag met het bedeken en opzetten van een e-commerce strategie. 

De voordelen van adverteren op de Marketplaces

Zoals gezegd is de opkomst van marketplaces enorm tegenwoordig. De populairste marketplaces in Nederland zijn Amazon.nl, Bol.com en Marktplaats.nl.  

Amazon is wereldwijd bekend als een van de grootste online retailers en biedt Nederlandse consumenten toegang tot een uitgebreid assortiment producten. Als verkoper op Amazon.nl krijg je toegang tot miljoenen potentiële klanten, waardoor je bereik enorm wordt vergroot. Amazon biedt een speciale service aan voor verkopers, genaamd Fulfillment by Amazon (FBA). Dit houdt in dat Amazon de opslag, verpakking en verzending van jouw producten regelt. Daarnaast kun je als verkoper op Amazon gebruikmaken van marketingtools die ze beschikbaar stellen. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw producten promoten.

Bol.com is een van de grootste e-commerce platforms in Nederland en biedt een enorm breed assortiment aan, bestaande uit elektronica, boeken, kleding, speelgoed en meer. Via Bol.com kun je miljoenen consumenten bereiken in zowel Nederlands als België. Een van de belangrijkste voordelen van Bol.com is het vertrouwen dat de Nederlandse en Belgische consumenten hebben in Bol.com. Dit vertrouwen komt voort uit de betrouwbare en snelle levering en de uitstekende klantenservice die de marketplace biedt. Als verkoper op Bol.com maak je gratis gebruik van deze voordelen.

Marktplaats is een van de langst bestaande marketplaces van Nederland en is gespecialiseerd in tweedehands producten. Het grootste voordeel van deze marketplace is de eenvoud en toegankelijkheid voor zowel kopers als verkopers. Ook het plaatsen van advertenties op Marktplaats.nl is relatief eenvoudig, zelfs voor beginnende verkopers. Bij deze advertenties bestaat de mogelijkheid om lokaal te adverteren, waardoor advertenties alleen zichtbaar zijn voor mensen in een bepaalde straal vanaf jouw locatie. Hierdoor kun je jouw budget gerichter en effectiever inzetten voor betere resultaten tegen lagere kosten. 

Naast deze, zijn er nog veel meer marketplaces, ieder met zijn eigen voordelen. Onze e-commerce specialisten helpen je graag met kiezen van de beste optie voor jouw webshop. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen successen kunnen behalen!

Wil jij meer verkopen op marketplaces?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Pim?

Ontdek meer online marketing diensten

Search Engine Advertising (SEA)

Onder Search Engine Advertising (SEA) verstaan wij het betaald adverteren op zoekmachines. Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk uit dat budget haalt? Daar gaan wij jou bij helpen.

Meer informatie

Search Engine Optimization (SEO)

Aan de hand van SEO verhoog je organische posities in Google. We investeren daarom in goede content, linkbuilding en de techniek van je website om op lange termijn vindbaar te zijn én te blijven.

Meer informatie

Social Media Advertising

Met Social Media Advertising zijn wij in staat om op een kosteneffectieve en doeltreffende manier specifieke doelgroepen aan te spreken. Op deze manier bereiken wij jouw sale-, lead- of branding doelstellingen.

Meer informatie

E-mailmarketing

Je hoort het vaak: Data is goud! Je hebt de gegevens van je klanten, je mailt ze met informatie, maar je mails worden niet of nauwelijks gelezen. Wij zorgen ervoor dat jouw mails eruit springen

Meer informatie

Call Tracking

Met call tracking is het mogelijk om statistieken van jouw inkomende telefoonverkeer te achterhalen naar aanleiding van jouw marketingcampagnes.


Meer informatie

Conversion Rate Optimization (CRO)

Je marketingcampagnes draaien goed en je website trekt veel bezoekers. Echter is dit niet terug te zien in het rendement. Het aantal aanvragen of verkopen valt namelijk tegen. Dat is een gemiste kans.

Meer informatie