Online branding

Wat is het effect van jouw merk op de klant? Waarom komt de klant bij jou en niet bij de concurrent? Tegenwoordig draait het allemaal om de merkbeleving. Een goed product is belangrijk, maar een positieve ervaring is vele malen belangrijker. Onze online branding specialisten onderzoeken graag samen met jou wat de identiteit is van jouw merk en hoe jij hiermee je doelgroep kunt bereiken.

Wat is online branding?

Branding is een plekje veroveren in het hoofd van de consument. Door het inzetten van verschillende online kanalen zorgen we ervoor dat jouw doelgroep weet wie je bent en waar je voor staat. We communiceren jouw merk met een bepaalde lading zodat de doelgroep je onthoud en bepaalde associaties krijgt bij jouw merk. Wanneer je dit goed doet, en op de juiste momenten online zichtbaar bent, krijgt jouw doelgroep een voorkeur voor jouw merk. Wat uiteindelijk resulteert in meer verkopen.

Wil jij weten hoe we met online branding jouw bedrijf willen laten groeien? Kom in contact! We bespreken het graag met je.

Hoe ziet het online branding traject eruit?

We trappen het traject af met een positioneringssessie, waarbij we op zoek gaan naar de why van jouw merk. We werken namelijk met de golden circle van Simon Sinek. De why in deze cirkel gaat over waarom jouw bedrijf iets doet, wat is de drijfveer en waarom doet het ertoe voor anderen.

Online branding strategie
De why is gevonden en vormt de basis van jouw merkidentiteit. Deze leggen we vast en we maken duidelijke keuzes over hoe we de doelgroep gaan aanspreken. Wat zegt het merk wel, wat niet en welk gevoel wekt dit op. Dit helder hebben is van groot belang, want consistentie is key. Is dit alles voor jouw merk al helder dan nemen we het allen kritisch door, zodat iedereen op één lijn zit.

Wij helpen je bij jouw online branding strategie

Jouw verhaal staat en de volgende stap is het communiceren hiervan. Uiteraard werken we full funnel en zorgen we ervoor dat jij op het juiste moment zichtbaar bent. Een branding campagne bestaat niet uit een bedrijfsvideo die we vervolgens crossmediaal verspreiden. Het bestaat uit de juiste mix van kanalen en content die passend is voor elk specifiek kanaal. Online branding is geen quick win, online branding bouw je op om op de lange termijn van te profiteren. 

Wil jij je bedrijf laten groeien met online branding?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Luc?

Ontdek meer strategische diensten

Online leadgeneratie strategie

Je hebt een prachtige website of webshop, maar er zijn allerlei factoren waardoor er niemand op je website komt. Het succes van je website hangt af van het identificeren van potentiële klanten en vervolgens het trekken van hun aandacht. Samen gaan wij zorgen voor dat succes!

Meer informatie

E-commerce strategie

E-commerce is populairder dan ooit. Toch merk jij dat er meer in jouw webshop zit dan dat je er nu uithaalt. Onze E-commerce strategen kennen een heleboel tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw webshop nog succesvoller wordt.

Meer informatie

Recruitment & Employer branding

Het vinden van juist personeel wordt alsmaar lastiger. De krapte en daarmee de strijd op de arbeidsmarkt duurt voort. HDeze situatie vraagt om een nieuwe uitdaging: Niet het bereiken van potentiële kandidaten is het probleem, maar juist het overtuigen van deze kandidaten.

Meer informatie