Online leadgeneratie strategie

De weg naar jouw website of webshop

Je hebt een prachtige website of webshop, maar er zijn allerlei factoren waardoor er niemand op je website komt. Vergelijk dit met het bouwen van een prachtige winkel, maar deze bevindt zich in the middle of nowhere met hobbelige zandpaden en een krakkemikkige brug om deze winkel te bereiken. Vervolgens ga je zitten wachten tot er iemand komt, maar niemand gaat dan de weg afleggen om de prachtige winkel te bereiken. Dit geldt ook voor je website of webshop. Dat maakt leadgeneratie erg belangrijk.

Het succes van je website hangt af van het identificeren van potentiële klanten en vervolgens het trekken van hun aandacht. Welk pijnpunt hebben zij en wat kan jij hen bieden om dit pijnpunt te verzachten of zelfs weg te nemen? Wij gaan kijken wie jouw potentiële klant is, waar die zich bevinden en hoe wij deze het beste kunnen aanspreken om zo leads te generen voor jou. Vervolgens moeten deze leads omgezet worden in converterende bezoekers, en laat dat net zijn waar wij ook in gespecialiseerd zijn.

Search Engine Advertising (SEA) - Zoekmachine Adverteren - Media Doctors

Inbound of outbound leadgeneratie?

Leadgeneratie gaat dus over het identificeren en tot actie aanzetten van potentiële klanten. Er zijn verschillende manieren om leads binnen te halen. Dit kan middels inbound of outbound leadgeneratie. Met outbound leadgeneratie probeer je de potentiële klant te overtuigen van jouw product met bijvoorbeeld online advertenties of een nieuwsbrief. Jij neemt het eerste initiatief voor interactie met de klant. Bij inbound overtuigen we de potentiële klant door hen op het juiste moment passende content aan te bieden. Door bijvoorbeeld via een SEO tekst de potentiële klant te overtuigen voor het downloaden van een whitepaper. Anders dan bij outbound leadgeneratie bepaald de klant hier wanneer het eerste interactie moment is met jouw merk. Onze voorkeur gaat uit naar een combinatie van beide. Zo hebben we direct resultaat, maar ook resultaat op de lange termijn.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Luc?

Ontdek meer strategische diensten

Online branding

Wat is het effect van jouw merk op de klant? Waarom komt de klant bij jou en niet bij de concurrent? Een goed product is belangrijk, maar een positieve ervaring is vele malen belangrijker. Onze branding specialisten onderzoeken graag samen met jou wat de identiteit is van jouw merk en hoe jij hiermee je doelgroep kunt bereiken.

Meer informatie

E-commerce strategie

E-commerce is populairder dan ooit. Toch merk jij dat er meer in jouw webshop zit dan dat je er nu uithaalt. Onze E-commerce strategen kennen een heleboel tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw webshop nog succesvoller wordt.

Meer informatie

Recruitment & Employer branding

Het vinden van juist personeel wordt alsmaar lastiger. De krapte en daarmee de strijd op de arbeidsmarkt duurt voort. HDeze situatie vraagt om een nieuwe uitdaging: Niet het bereiken van potentiële kandidaten is het probleem, maar juist het overtuigen van deze kandidaten.

Meer informatie