Online leadgeneratie strategie

Je hebt een prachtige website of webshop, maar er zijn allerlei factoren waardoor er niemand op je website komt. Vergelijk dit met het bouwen van een prachtige winkel, maar deze bevindt zich in the middle of nowhere met hobbelige zandpaden en een krakkemikkige brug om deze winkel te bereiken. Vervolgens ga je zitten wachten tot er iemand komt, maar niemand gaat dan de weg afleggen om de prachtige winkel te bereiken. Dit geldt ook voor je website of webshop. Daarom is online leadgeneratie zo belangrijk.

Wat is online leadgeneratie?

Online leadgeneratie is het verzamelen van bedrijfs of klantgegevens doormiddel van online marketingkanalen. Er zijn verschillende manieren om online leads te genereren. De meeste bedrijven gebruiken meer dan één strategie voor het genereren van leads om de kansen te spreiden en niet van één strategie afhankelijk te zijn. De online wereld biedt veel mogelijkheden om online lead te genereren.

Wil jij weten hoe we met online leadgeneratie jouw bedrijf willen laten groeien? Kom in contact! We bespreken het graag met je.

Hoe kun je online leads genereren?

Zo zorgt zoekmachine optimalisatie (SEO) ervoor dat je website gemakkelijk te vinden is als mensen zoeken naar bepaalde trefwoorden die met je product of dienst te maken hebben. Betaald adverteren is een manier om je bedrijf te vertonen binnen zoekmachines, andermans website of social media profiel te plaatsen, vaak in de vorm van een banner. Sociale media bieden veel mogelijkheden om leads te genereren. Je kunt bijvoorbeeld een advertentiecampagne op LinkedIn voeren, of interessante inhoud op Facebook en Instagram maken die mensen naar je website leidt. Tenslotte kun je e-mailmarketing gebruiken om potentiële klanten rechtstreeks te benaderen met gepersonaliseerde berichten. Door een combinatie van deze online strategieën voor het genereren van leads te gebruiken, kun je je kansen op succes maximaliseren.

Online leadgeneratie door jouw website of webshop

Het succes van je website hangt af van het identificeren van potentiële klanten en vervolgens het trekken van hun aandacht. Welk pijnpunt hebben zij en wat kan jij hen bieden om dit pijnpunt te verzachten of zelfs weg te nemen? Wij gaan kijken wie jouw potentiële klant is, waar die zich bevinden en hoe wij deze het beste kunnen aanspreken om zo leads te generen voor jou. Vervolgens moeten deze leads omgezet worden in converterende bezoekers, en laat dat net zijn waar wij ook in gespecialiseerd zijn.
pim-mark-overleg

Welke vormen van online leadgeneratie zijn er?

Online Leadgeneratie gaat dus over het identificeren en tot actie aanzetten van potentiële klanten. Er zijn verschillende manieren om leads binnen te halen. Dit kan middels inbound of outbound leadgeneratie. Met outbound leadgeneratie probeer je de potentiële klant te overtuigen van jouw product met bijvoorbeeld online advertenties of een nieuwsbrief. Jij neemt het eerste initiatief voor interactie met de klant. Bij inbound overtuigen we de potentiële klant door hen op het juiste moment passende content aan te bieden. Door bijvoorbeeld via een SEO tekst de potentiële klant te overtuigen voor het downloaden van een whitepaper. Anders dan bij outbound leadgeneratie bepaald de klant hier wanneer het eerste interactie moment is met jouw merk. Onze voorkeur gaat uit naar een combinatie van beide. Zo hebben we direct resultaat, maar ook resultaat op de lange termijn.

Wil jij je bedrijf laten groeien door middel van leadgeneratie?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Pim?

Ontdek meer strategische diensten

Online branding

Wat is het effect van jouw merk op de klant? Waarom komt de klant bij jou en niet bij de concurrent? Een goed product is belangrijk, maar een positieve ervaring is vele malen belangrijker. Onze branding specialisten onderzoeken graag samen met jou wat de identiteit is van jouw merk en hoe jij hiermee je doelgroep kunt bereiken.

Meer informatie

E-commerce strategie

E-commerce is populairder dan ooit. Toch merk jij dat er meer in jouw webshop zit dan dat je er nu uithaalt. Onze E-commerce strategen kennen een heleboel tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw webshop nog succesvoller wordt.Meer informatie

Recruitment & Employer branding

Het vinden van juist personeel wordt alsmaar lastiger. De krapte en daarmee de strijd op de arbeidsmarkt duurt voort. HDeze situatie vraagt om een nieuwe uitdaging: Niet het bereiken van potentiële kandidaten is het probleem, maar juist het overtuigen van deze kandidaten.

Meer informatie