Media Doctors

Logo media doctors wit

Online leadgeneratie strategie

Ga voor een krachtige online leadgeneratie strategie die je doelgroep aanspreekt.

Wil jij je bedrijf laten groeien door middel van leadgeneratie?

Online succesvol zijn is meer dan alleen een mooie website of webshop hebben. Door middel van een online leadgeneratie strategie worden bedrijfs of klantgegevens verzameld, waardoor we jouw doelgroep inzichtelijk maken. Wij zorgen ervoor dat onbekend bezoekers van jouw website worden omgezet naar bekende en waardevolle leads. 

Onze online leadgeneratie succesverhalen

Wat levert online leadgeneratie op?

Waarom Media Doctors voor online leadgeneratie?

Online leadgeneratie gaat via verschillende kanalen. Wij hebben specialisten op ieder gebied. Zo zetten wij zoekmachine optimalisatie (SEO) in om je website zichtbaar en vindbaar te maken onder de doelgroep. Onze Search Engine Advertising (SEA) specialisten zorgen ervoor, dat je bedrijf vertoond wordt binnen zoekmachines, andermans website of social media profiel. Daarnaast bieden Sociale media veel mogelijkheden om leads te genereren. Onze specialisten zetten bijvoorbeeld een advertentiecampagne op LinkedIn in, of plaatsen interessante inhoud op Facebook en Instagram die mensen naar je website leidt. Tenslotte kun je e-mailmarketing gebruiken om potentiële klanten rechtstreeks te benaderen met gepersonaliseerde berichten. Door een combinatie van deze online strategieën voor het genereren van leads te gebruiken, kun je je kansen op succes maximaliseren.

Online leadgeneratie strategie

Wat is online leadgeneratie?

Online leadgeneratie is het verzamelen van bedrijfs of klantgegevens doormiddel van online marketingkanalen. Er zijn verschillende manieren om online leads te genereren. De meeste bedrijven gebruiken meer dan één strategie voor het genereren van leads om de kansen te spreiden en niet van één strategie afhankelijk te zijn. De online wereld biedt veel mogelijkheden om online lead te genereren.

Online leadgeneratie door jouw website of webshop

Het succes van je website hangt af van het identificeren van potentiële klanten en vervolgens het trekken van hun aandacht. Welk pijnpunt hebben zij en wat kan jij hen bieden om dit pijnpunt te verzachten of zelfs weg te nemen? Wij gaan kijken wie jouw potentiële klant is, waar die zich bevinden en hoe wij deze het beste kunnen aanspreken om zo leads te generen voor jou. Vervolgens moeten deze leads omgezet worden in converterende bezoekers, en laat dat net zijn waar wij ook in gespecialiseerd zijn.

Welke vormen van online leadgeneratie zijn er?

Online Leadgeneratie gaat dus over het identificeren en tot actie aanzetten van potentiële klanten. Er zijn verschillende manieren om leads binnen te halen. Dit kan middels inbound of outbound leadgeneratie. Met outbound leadgeneratie probeer je de potentiële klant te overtuigen van jouw product met bijvoorbeeld online advertenties of een nieuwsbrief. Jij neemt het eerste initiatief voor interactie met de klant. Bij inbound overtuigen we de potentiële klant door hen op het juiste moment passende content aan te bieden. Door bijvoorbeeld via een SEO tekst de potentiële klant te overtuigen voor het downloaden van een whitepaper. Anders dan bij outbound leadgeneratie bepaald de klant hier wanneer het eerste interactie moment is met jouw merk. Onze voorkeur gaat uit naar een combinatie van beide. Zo hebben we direct resultaat, maar ook resultaat op de lange termijn.

Even contact opnemen met Pim?

Ontdek meer strategische diensten

Online branding

Wat is het effect van jouw merk op de klant? Waarom komt de klant bij jou en niet bij de concurrent? Een goed product is belangrijk, maar een positieve ervaring is vele malen belangrijker. Onze branding specialisten onderzoeken graag samen met jou wat de identiteit is van jouw merk en hoe jij hiermee je doelgroep kunt bereiken.

Meer informatie

E-commerce strategie

E-commerce is populairder dan ooit. Toch merk jij dat er meer in jouw webshop zit dan dat je er nu uithaalt. Onze E-commerce strategen kennen een heleboel tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw webshop nog succesvoller wordt.Meer informatie

Recruitment & Employer branding

Het vinden van juist personeel wordt alsmaar lastiger. De krapte en daarmee de strijd op de arbeidsmarkt duurt voort. HDeze situatie vraagt om een nieuwe uitdaging: Niet het bereiken van potentiële kandidaten is het probleem, maar juist het overtuigen van deze kandidaten.

Meer informatie