Media Doctors

Logo media doctors wit

Contentmarketing

Het verspreiden van informatie via online kanalen kan voordelen opleveren voor jouw bedrijf. Wij zorgen ervoor dat jouw content aantrekkelijk is voor jouw doelgroep en aanwezig op de juiste kanalen.

Online opvallen zijn door Contentmarketing?

Contentmarketing wordt veel gebruikt om als bedrijf meer online zichtbaar te zijn. Maar wat houdt contentmarketing precies in? Wij leggen je graag uit wat het is en hoe je dit kan gebruiken als bedrijf om je potentiële doelgroep te bereiken én je marketingdoelen te behalen.

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is de creatie, activatie en monitoring van jouw content. Door middel van relevante content wil jij jouw potentiële klant ondersteunen en overtuigen van jouw product of dienst. 

Denk bijvoorbeeld aan een creatieve ad op social waarbij jij jouw potentiële klant weet te overtuigen voor het downloaden van een whitepaper dat extra informatie geeft over jouw product.

Wil jij weten hoe we met contentmarketing je bedrijf willen laten groeien? Kom in contact! We bespreken het graag met je.

Waarom is contentmarketing belangrijk?

Contentmarketing is een belangrijk onderdeel van de branding van je bedrijf, wat op lange termijn zorgt voor een sterk merk en omzet. Zie het als een investering voor de toekomst van je onderneming:

  • Je bedrijf ‘krijgt een plekje in het hoofd’ bij de doelgroep: Pakkende content zorgt ervoor dat je doelgroep je niet vergeet;
  • Het versterkt je SEO positie: SEO en content hangen namelijk nauw samen, SEO-vriendelijke content zorgt ervoor dat je een hoge positie krijgt in zoekmachines;
  • Campagnes met een sterk en goed verhaal zorgen voor meer conversies: De aantrekkelijkheid van de inhoud van een campagne van groot belang voor het succes in het aantal conversies.

Een groot deel van succes wordt bepaald door content. Dat is eigenlijk best logisch. Want hoe val je tegenwoordig écht op tussen het grote aanbod aan marketingboodschappen? 

Hoe bepaal je jouw contentmarketingstrategie?

Om relevante content te verspreiden is het belangrijk om jouw potentiële klant en hun behoefte in kaart te brengen. We verdiepen ons in waar jouw klant zich begeeft en wat het online gedrag is. 

Deze informatie bundelen we en gieten we in de See-Do-Think-Care funnel. Zo brengen we in kaart waar jouw klant op welk moment behoefte aan heeft. Dit vormt dan weer de basis voor de contentmarketingstrategie. Aan de hand hiervan wordt er een contentplanning opgezet om de strategie uit te voeren.

contentmarketing

Contentmarketing doelstellingen behalen door relevantie

Relevante content creëer je door informatie te delen die jouw potentiële (of huidige) klant helpt gemakkelijker keuzes te maken of om meer uit jouw product of dienst te halen. Het doel is om dit zo consistent mogelijk te doen, vertrouwen te creëren en er uiteindelijk voor te zorgen dat jouw doelgroep een merkvoorkeur krijgt voor jouw merk.

Contentmarketing is onderdeel van jouw marketingstrategie en de daarbij horende marketingdoelstellingen. Het helpt je om jouw algemene doelstellingen te behalen. Vaak wordt content marketing als iets niet tastbaars gezien, als iets wat minder te meten is dan bijvoorbeeld paid advertising. Toch is dit niet waar, door zachte doelstellingen op te stellen kun je de input van contentmarketing goed meten. Een voorbeeld doelstelling kan bijvoorbeeld zijn: Ik wil graag dat 50 personen mijn whitepaper downloaden en lezen.

Wat zijn de algemene marketingdoelstellingen voor dit jaar en hoe gaat contentmarketing ervoor zorgen dat deze doelen behaalt worden? 

Monitoring

We weten wie we gaan bereiken, er is een strakke planning gemaakt, we hebben relevante content geproduceerd, en nu? Door een dashboard in te richten en te vullen met de resultaten van de content meten we het effect van dat wat we gecreëerd hebben. 

Met contentmarketing jouw bedrijf laten groeien?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Indy?

Ontdek meer content diensten

Merkactivatie

Jij weet al wie je doelgroep is, wat het gedrag is en waar zij zich bevinden, toch weten zij niet wie jij bent. Goede producten of diensten hebben is stap één, goede merkactivatie is stap twee. Met als doel; fans van jouw merk creëren.

Meer informatie

Contentcreatie

Pakkende teksten schrijven of prachtige plaatjes schieten is geen probleem voor onze creatievelingen. Wij geloven in specialisme, net zoals ieder van onze marketeers zijn eigen specialisme heeft. Daarom werken wij graag met specialisten.

Meer informatie