Media Doctors

Logo media doctors wit

Instagram adverteren

mark-met-koffie

Er zijn veel merken groot geworden door het optimaal gebruiken van Instagram, niet gek want Instagram heeft veel actieve gebruikers. Het platform is onderdeel van Meta (vroeger Facebook) en werkt met een uniek algoritme. Instagram laat op basis van jouw interactie en interesse berichten zien. Dit passen ze ook toe op het weergeven van advertenties. Door te adverteren op Instagram weet je zeker dat jouw advertenties relevante gebruikers bereiken

De voordelen van adverteren op Instagram

Nederland telt ongeveer 7 miljoen actieve gebruikers op Instagram. Het grootste deel van deze gebruikers is onder de 35 jaar. Dit biedt voor B2C e-commerce en niet e-commerce bedrijven de uitgelezen kans om te adverteren op Instagram. Het maakt niet uit of jouw bedrijf in fashion, lifestyle, sport of gezondheid zit, met een goede strategie weten wij samen jouw doelgroep te bereiken.

Instagram is dus onderdeel van Meta. Hierdoor is Instagram adverteren net zo vergevorderd als Facebook en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo heb je één plek waaruit je al jouw campagnes en advertenties beheert. Ook heb je toegang tot uitgebreide targetingmogelijkheden waardoor iedere doelgroep te bereiken is. Target bijvoorbeeld op locatie, leeftijd of op voorgaande bezoekers van jouw website. Verder kun je jouw campagnes sturen op specifieke doelstellingen zoals; verkeer, merkbekendheid, bereik, conversies en leads genereren etcetera.

Instagram adverteren uitbesteden

Bij het opzetten van een effectieve Instagram campagne komen veel randzaken kijken. Hoeveel budget heb je nodig om een campagne langdurig te laten lopen? En welke soort content heb je nodig om een bepaald doel te behalen? Wij starten een campagne altijd met een uitgedokterde strategie. Het belangrijkste is dat we jouw doelgroep, budget en doel voor ogen hebben. Op basis hiervan richten we de campagne in. We blijven de campagne optimaliseren tot we het gewenste resultaat bereiken. Zien wij kansen of trends die waardevol kunnen zijn voor jouw business dan spelen we hier uiteraard op in. De kennis van onze social specialisten is altijd up-to-date. Zo zorgen wij ervoor dat jouw campagne een succes wordt.

De mogelijkheden van Instagram Adverteren

Instagram was altijd al een mobile/image-first platform. Nu kun je zeggen dat het een video-first platform is. De meeste interactie vindt plaats met Instagram story’s en reels. Middels jouw advertenties spelen we hierop in. Naast Instagram story’s en reels zijn er nog veel meer manieren om te adverteren op Instagram. 

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Je kunt ook altijd een mail sturen naar
info@mediadoctors.nl

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00. Op e-mails reageren we binnen één werkdag!

… of even bellen!
0544 76 90 07

Even contact opnemen met Gijs?

Ontdek meer social media advertising diensten

Facebook adverteren

Facebook is een van de grootste social media platformen van dit moment. De uitgebreide targetting mogelijkheden van Facebook adverteren zorgen ervoor dat we efficiënt jouw doelgroep bereiken.

Meer informatie

LinkedIn adverteren

LinkedIn is het social media platform voor professionals om hun netwerk te verbreden. Adverteren op LinkedIn is hierdoor interessant voor het werven van personeel of het bereiken van jouw B2B doelgroep.

Meer informatie

TikTok adverteren

TikTok is het snelt groeiende social media platform van dit moment. Het unieke maar zeer effectieve algoritme zorgt ervoor dat je met adverteren op TikTok waardevolle leads en conversies genereert.

Meer informatie

Pinterest adverteren

Pinterest advertenties zorgen ervoor dat jij op een efficiënte manier jouw doelgroep bereikt. De advertenties zijn op een natuurlijke manier zichtbaar in de feed van jouw doelgroep.

Meer informatie